Gratis verzending naar België vanaf 75€

Visie & Missie

Visie

Een atleet heeft een waanzinnig scala aan voedingsbronnen ter beschikking om af te stemmen in functie van zijn te leveren sportprestaties… Een paard heeft van nature enkel gras ter beschikking… maar er worden top prestaties verwacht!

Ruwvoer is het natuurlijke voedsel voor paarden maar dat wisten we al. Jonge paarden en sportpaarden die inspanningen moeten leveren hebben echter belangrijke voedingsstoffen nodig die ze in energie moeten kunnen omzetten. Die extra voedingscomponenten kunnen ze niet alleen uit het ruwvoer halen, daarom zal men bij paarden additioneel krachtvoer toedienen aan het dagelijks rantsoen.

Het rantsoen; een schepje ’s morgens, een schepje ’s avonds en daarbij hooi als ruwvoer, voldoende water en klaar zal je denken. Let wel geen twee paarden zijn hetzelfde en hun voedingsbehoeften hangen af van hun metabolisme, leeftijd, conditie en vooral de mate van inspanning bij training. Vraag een dierenarts om raad en hij zal het beamen dat paarden soms wat extra aanvullend nodig hebben. Een supplement dus.

Een voorbeeld ter illustratie…

Beweging is van groot belang voor de gezondheid van je paard, maar intensieve en lange trainingen kunnen leiden tot stramme gewrichten. Om de gewrichten gezond te houden, blessures te voorkomen en artritis op afstand te houden, kunnen sommige paarden profijt hebben van een supplement dat glucosamine, methylsulfonylmethaan, hyaluronzuur en chondroïtine sulfaat bevat. Deze stoffen helpen bij het onderhoud van de gewrichten en minimaliseren de slijtage en zijn essentieel voor het smeren en het ondersteunen van de gezondheid van de gewrichten. Paarden die geen of weinig inspanning leveren hebben dit niet nodig, maar bij sportpaarden kan het hun actieve loopbaan verlengen.

 

Missie

Paarden in de sport staan eerder blootgesteld aan mogelijke risico’s op tekorten in hun volledig voedingsscala en kunnen uit supplementen profijt halen om de sportprestaties en  verwachtingen van de eigenaar in te vullen. Dus om de noodzakelijke stofwisselingsprocessen te ondersteunen, blessures bij sporttraining te voorkomen en de opbouw te stimuleren is er Pegasup.

Pegasup Superior Supplements worden ontwikkelt door een gerenommeerd Belgisch labo, met verdienstelijke referenties in de veterinaire en de humane wetenschap in Europa. Pegasup producten worden onderworpen aan een zorgvuldige analyse in functie van de huidige evolutie in de moderne paardensport en training scala.  PEGASUP  =  KWALITEIT

 

 

Sporthorse Must Have PEGASUP !

 

Pegasup is online verkrijgbaar en wordt aanbevolen door jouw dierenarts en een aantal gerenommeerde paardenspeciaalzaken. Vraag er naar !